Over ons

Vroeger waren er in de Nederlands Belgische grensstreek slechts enkele recreatieve MTB wedstrijden. Elke vereniging organiseerde zijn wedstrijd op een andere manier en de indeling van de rijders was volgens leeftijd of alles samen waardoor het voor de echte recreatieve MTB'er zeer moeilijk was.

Start ATB CROSS:

In 2009 zijn we met enkele clubs tot een akkoord gekomen om samen een ATB kalender op te stellen. De bedoeling was niet alleen om alle uitslagen op één website samen te brengen maar ook om de drempel zo laag mogelijk te houden zodat iedereen zou kunnen deelnemen. Dit was enkel mogelijk door de renners in enkele groepen te verdelen volgens snelheid in plaats van leeftijd. In 2010 zijn we gestart met een kalender van 5 wedstrijden. Na de laatste wedstrijd van het eerste seizoen hadden we voldoende gegevens om de renners opnieuw volgens snelheid in de juiste klasse in te delen voor het volgende seizoen. Nieuwe clubs konden gratis een datum op de kalender vastleggen en ondertussen staan er al meer dan 20 wedstrijden op de kalender.

Hoe deelnemen?

Om te kunnen starten in een klasse ingedeeld volgens snelheid (A,B,C,D,E,F) moet je eerst een jaarnummer aanvragen. Dit kan elk jaar vanaf 1 januari tot 1 februari. Vanaf 1 februari kijken hoeveel aanvragen we hebben, ronden het aantal af en laten nummers maken. vb. 760 deelnemers hebben in januari een jaarnummer aangevraagd dan zullen we 800 nummers laten maken. Dit wil zeggen dat na februari nog 40 nummers kunnen verdeeld worden. Op=op.

IMG_2858-blurred
IMG_0433-2

Indeling van de verschillende klassen:

De wedstrijden zijn echte recreatieve alle terrein wedstrijden waaraan IEDEREEN kan deelnemen. Iedereen wil zeggen iemand die pas zijn eerste MTB gekocht heeft tot echte toppers.

Met recreatieve wedstrijden willen we ook de nadruk leggen op het beoefenen van deze sport als een ontspannende vrijetijdsbesteding. Voor een grote prijzenpot ben je hier dan ook niet op de juiste plaats. Alleen de podiumplaatsen krijgen een bosje bloemen en afhankelijk van organisator mogelijk ook wat extra natura prijzen. De toeschouwers betalen geen inkomgeld. Om de teamspirit nog wat te verhogen maken we ook een teamuitslag. Een team moet niet meer zijn dan enkele vrienden die een teamnaam bedenken en dit doorgeven. Bij het opmaken van het teamklassement vergeten we zeker de senioren (+50 jaar) en dames niet. Alle wedstrijden worden georganiseerd in de Nederlands Belgische grensstreek.

De klassen noemen we gewoon A-klasse voor de snelste renners tot F-klasse voor de minst snelle renners.

Heb je nog nooit deelgenomen dan kan je best op het einde van het seizoen bij de laatste wedstrijd een keer proberen. Alleen bij deze wedstrijd kan je met een dagnummer een klasse kiezen en eens proberen. Je hebt dan een goed idee in welke klasse je het volgende seizoen kan starten. Je kan ook komen kijken of vergelijk je uw snelheid met die van een reeds deelnemende renner.