ATB 2024

Over enkele dagen is het weer zover… dan gaan de inschrijvingen open van ATB CROSS 2024.

Morgen en overmorgen updaten we alle rennerslijsten met de nieuwe reeks erbij. Dat is de reeks die aan u volgend jaar is toegewezen. We hebben al heel veel mails gehad van renners die aangeven een reeks te willen zakken maar de herverdeling is gebaseerd op de resultaten van 2023. Als we doorheen het jaar zien dat het beter is dat je een reeks zakt zullen we bijsturen!

Alle nummers worden dit jaar opgestuurd zodat we de organisatoren kunnen vrijwaren van alle extra werk. De nummers zullen opgestuurd worden vanaf 1 maart via een koerierdienst (u zal dus een track&trace ontvangen en uw bestelling kunnen volgen). Duplicaten en hesjes kunnen mee besteld worden tijdens de inschrijving. Hesjes zelf zullen op de wedstrijddagen ook beschikbaar blijven. BELANGRIJK: vul ALLE gegevens correct in (elk jaar moeten we bijna 100 correcties doorvoeren)

We hadden geprobeerd om dit jaar een jaarverzekering te voorzien voor deelnemers die dit graag hadden maar de kostprijs daarvan was redelijk aanzienlijk. We blijven echter zoeken naar een pasklare oplossing met de nodige instanties en verzekeraars.

Er gaan wel een aantal wijzigingen + nieuwigheden plaatsvinden dit jaar.

  1. In de reeksen E en F zal je zelfs met een vast jaarnummer niet zeker zijn dat u in die reeks kan blijven rijden. We willen voorkomen dat het tempo in die reeksen te hoog ligt en de verschillen te groot zijn tussen de top en de rest van het deelnemersveld. Het is dus niet zo dat je na 1 goede wedstrijd moet opgaan… we bekijken dit op langere termijn maar maken uiteraard wel de vergelijking met de hogere reeksen.
  2. Vanaf dit jaar zullen er voor een aantal wedstrijden in België jeugdreeksen voorzien zijn die zowel openstaan voor vergunninghouders, niet vergunninghouders en lokale deelnemers die graag eens een wedstrijdje willen doen. We hebben hiervoor een samenwerking aangegaan met CyV en dat kadert in het verhaal van de regionale wedstrijden. Al deze wedstrijden zullen plaatsvinden als er ook geen wedstrijd van de CyV kids series plaats vind. Inschrijvingen voor de jeugd gaan open vanaf 14 februari! Meer info, reglementen, voorwaarden en de kalender volgt vanaf 10 januari. Voor Nederland is er momenteel nog geen oplossing voor de jeugd maar daar werken we wel aan.
  3. De EBIKES krijgen dit jaar een aangepaste kalender. Daar zullen dit jaar iets minder wedstrijden opstaan tov de normale ATB CROSS. Die kalender zal – van zodra alle organisatoren bevestigd hebben – gepubliceerd worden. Dit zullen nog steeds 14-16 wedstrijden zijn.