Opgaan/herverdeling/gele nummers

We krijgen al redelijk wat vragen wat betreft het opgaan en de herverdeling voor 2023, vandaar dat we hier een aantal zaken gaan oplijsten:

  • De voorbije seizoenen werd er in de loop van periode 2 aangekondigd dat witte nummers met voldoende wedstrijden niet meer hoefden op te gaan, waardoor ze enerzijds de kans kregen om een goede startplaats te veroveren voor het seizoen erop maar ook om een duidelijk beeld te krijgen van de klassementen en de rondetijden. Dit jaar hebben we dat bewust niet aangekondigd maar hebben we gekozen om dat sporadisch te doen vanaf periode 2. Zoals verwacht zien we momenteel al wel enkele verschuivingen.
  • Sinds de introductie van de tijdsregistratie hebben we een duidelijk beeld kunnen vormen van de wedstrijden en de verschillende reeksen. We zullen ons dan ook daarop baseren voor de herverdeling, die ondertussen al grotendeels klaar is. We zien dus niet alleen naar het klassement, maar ook de afgelegde rondetijden. Zo kan het zijn dat renners die momenteel ergens midden in het klassement zitten alsnog moeten opgaan en een renner die voor hun is geëindigd niet. Dit zal voornamelijk in de grotere reeksen het geval zijn. Doen we dat niet, dan blijft de snelheid te hoog in die reeksen zoals dat nu het geval is.
  • Wat betreft de herverdeling – de volgorde in het klassement bepaald eveneens de startvolgorde voor het seizoen 2023. Je kan dus eventueel al opteren om dit jaar (tot en met Oosterhout) al op te gaan naar een nieuwe reeks om een goede startpositie te hebben. Afzakken is nog niet mogelijk .
  • Er zal in 2023 een aanzienlijke herverdeling plaatsvinden, vooral in de grotere reeksen. Voor sommigen zal dat goed uitkomen, voor anderen dan weer niet. Die verschuiving is noodzakelijk om de snelheden in bepaalde reeksen naar beneden te krijgen en de aantallen in andere reeksen naar boven te halen. Het is wel niet zo dat we gaan schuiven om te schuiven, iedereen moet elke wedstrijddag plezier kunnen halen uit zijn wedstrijd en kunnen strijden tegen gelijkwaardige deelnemers maar we willen toch nog even benadrukken dat een groot deel van je wedstrijd wordt bepaald door je startpositie (vandaar de mogelijkheid om nu al te kiezen om op te gaan). Om even te kaderen: De toenmalige véél te grote en gelijkwaardige D reeks is destijds ingedeeld in 2 reeksen. De toenmalige E werd de F, de D werd toen opgesplitst in D en E. D en E waren dus eigenlijk dezelfde reeksen. Doorheen de jaren en de herverdelingen zijn de verschillen wel wat groter geworden, alleen is er nu wel de noodzaak om daar terug een verschuiving te gaan doen.
  • Om een geel nummer te halen moet je dit jaar de helft van de wedstrijden in elke periode hebben gereden (1ste = 5, 2de = 4) Kom je ergens een wedstrijd te kort dan kan je de wedstrijd in Mol nog als joker/pasmunt gebruiken. Een 30tal renners hebben 1 wedstrijd tekort in periode 1. Met een geel nummer ben je zeker dat je volgend jaar in een klasse kan aantreden en daarin kan/mag blijven – tenzij anders overeengekomen