ATB CROSS mededeling

Na 2 jaar coronazorgen kunnen er eindelijk terug mountainbikewedstrijden georganiseerd worden zonder beperkingen. Dat iedereen naar een nieuw, zorgeloos seizoen uit zag blijkt uit de bijna 900 deelnemers die reeds een startnummer hebben aangevraagd om het beste van zichzelf te geven tijdens onze recreatieve mountainbikewedstrijden.

We hebben wel moeten vaststellen dat het post-corona tijdperk ook een (negatieve) impact heeft op sommige mensen, oa ook in de sportwereld. We hadden gehoopt dat we die trend niet zouden zien in het ATB CROSS gebeuren maar spijtig genoeg blijven ook wij daar niet van gespaard.

We willen benadrukken dat we nog steeds een recreatieve mountainbike competitie zijn en blijven, waar deelnemen belangrijker is dan winnen. Mogen wij daarom iedereen er nog eens aan herinneren dat plezier en sportiviteit voorop moet staan. Het is een wedstrijd, maar met opzet duwen/trekken/slagen, brullen/tieren of ander onsportief gedrag horen absoluut niet thuis in de ATB CROSS.

We proberen de meeste situaties op te lossen door overleg te hebben met de betrokken renners door duidelijk te maken dat bepaalde zaken niet kunnen in de ATB CROSS, maar in sommige gevallen kunnen we niet anders dan in te grijpen: hetzij door het toekennen van strafpunten, hetzij door renners effectief (tijdelijk) te schorsen van deelname aan de ATB CROSS.

Conclusie: hou het sportief en met respect tov de andere deelnemers (die moeten de dag erop ook gaan werken). En als de renners voor u te traag zijn, u bent altijd welkom in een klasse hoger. Meer ronden voor hetzelfde geld 🙂

Tot in Hooge Mierde!