Voorlopige herverdeling 2022

Na het bekijken van alle rondetijden, klassementen, data analyses en na tal van vergaderingen hebben we een zo goed mogelijke herverdeling gemaakt zodat – in theorie althans – de rondetijden in de verschillende reeksen gelijkwaardig zijn.   We zijn van het principe uitgegaan dat binnen dezelfde reeks iedereen van iedereen zou moeten kunnen winnen, maar dat de startvolgorde uiteraard een niet te onderschatten factor hierin is.   In tegenstelling tot andere jaren is er dus niet alleen rekening gehouden met de plaats in het klassement, maar ook met de afgelegde rondetijden en de startpositie in bepaalde wedstrijden.

We hebben namelijk een aantal renners gezien die best wel snelle rondetijden afleggen, maar pas vanaf ronde 3 en 4 (omdat ze achteraan moesten starten en daardoor werden opgehouden).   Sommige van hen zijn dus ook overgezet, zeker als we zien dat die rondetijden vergelijkbaar waren met renners uit de top 5/10 van die reeks en dus ook zouden meekunnen in een hogere reeks.

Een 20tal renners krijgt van ons nog een mail om eventueel nog van reeks te wisselen, al dan niet gedurende het lopende seizoen.   Dat kan omdat ze eventueel nog mogen afzakken gezien ze 50+ of 65+ zijn, maar er zijn ook een aantal renners waarvan we toch nog twijfelen of ze toch geen reeks hoger kunnen meerijden, maar dat we dat niet met zekerheid kunnen afleiden uit de officiële rondetijden.

Er komt ook nog een lijst beschikbaar voor renners die dit seizoen 1 of meerdere wedstrijden hebben meegereden om aan te geven in welke klasse ze best volgend seizoen inschrijven.

Voor de renners die zijn mogen zakken: het principe van de overige jaren blijft geldig – van zodra u 3 wedstrijden een podiumplaats heeft gereden moet u terug een reeks stijgen.

De herverdeling voor 2022 kan u HIER vinden.  Opgelet, de reeksen staan gesorteerd op alphabetische volgorde, niet op de startvolgorde van volgend seizoen!

Bij vragen over de herverdeling of wenst u toch in uw huidige reeks te blijven mag u altijd mailen naar [email protected]    Aangezien er traditioneel na de bekendmaking van de herverdeling een 75 mails binnenkomen kan het wel even duren voordat u een antwoord krijgt.