Seizoen 2021

Paasmaandag had Hapert normaal weer de openingswedstrijd geweest van het nieuwe ATB seizoen echter heeft Covid-19 er anders over beslist en moeten we allen nog even geduld uitoefenen.  Momenteel weten we nog niet definitief wanneer de eerste wedstrijd kan en mag doorgaan.  Alle wedstrijden in België zijn momenteel afgelast tem mei, de 2 wedstrijden in Nederland (Hooge Mierde en Oosterhout) wachten nog even het overlegcomité van 13 april af.   Bovendien zijn er ook nog heel wat onduidelijkheden over het grensverkeer en welke de verplichte maatregelen en richtlijnen gaan zijn waar organisatoren rekening mee dienen te houden.   Het spreekt voor zich dat veiligheid en gezondheid primeert, al zullen de organiserende clubs er ongetwijfeld alles aan doen om hun wedstrijd in goede banen te leiden.

Het verdere verloop van het seizoen gaan we van zodra er meer duidelijkheid is herbekijken.   Er is aan de organisatoren van de afgelaste wedstrijden in april en mei voorgesteld om eventueel hun wedstrijd in oktober of november te organiseren.   Van zodra iedereen een datum gekozen heeft zullen we ook het 2de deel van de kalender online zetten.   In de 2de periode is ook de wedstrijd van Olen-Teunenberg weggevallen omdat het domein omgebouwd is naar een vaccinatiecentrum en er daardoor geen evenementen kunnen doorgaan in 2021.

Intussen kan iedereen op een veilige manier blijven trainen en toeleven naar de start van het nieuwe seizoen.   Gebaseerd op de vele kilometers die de leden van de Strava ATB Cross groep hebben hebben we de indruk dat iedereen afgetraind aan de start gaat staan 🙂