Inschrijvingen + herverdeling 2021

Eind dit weekend worden de inschrijvingen stopgezet omdat we het maximaal aantal deelnemers bijna bereikt hebben.   We willen nogmaals benadrukken dat als je vorig jaar reeds ingeschreven was je niet opnieuw hoeft te betalen voor een startnummer.   Deze werden automatisch overgezet van 2020 naar 2021.

 

Door de gekende omstandigheden zijn een aanzienlijk aantal renners in de mogelijkheid geweest om de voorbije 9 maanden extra veel te kunnen trainen wat ongetwijfeld gevolgen heeft op de herverdeling die we doorvoerden na seizoen 2019.   De bedoeling (en eveneens ook het succes van de ATB cross) is nog steeds dat elke reeks op basis van gemiddelde snelheid is ingedeeld om te vermijden dat deelnemers gedubbeld worden.  Het zijn uitzonderlijke omstandigheden waarin sportiviteit en fair play moeten primeren, we zijn daarom ook verheugd dat we van heel wat deelnemers, zelfs een behoorlijk aantal met een geel nummer, ondertussen een mail gehad hebben gehad met de vraag om hen 1 of zelfs 2 reeksen hoger te zetten.

Om te vermijden dat er te grote verschillen zijn in de reeksen, zullen doorheen seizoen 2021 het merendeel van de deelnemers met een wit nummer sneller in de juiste reeks worden geplaatst.   Dat kan 1 tot zelfs 3 reeksen hoger zijn, maar dat kan even goed een reeks lager zijn.  Enerzijds geeft hen dat de mogelijkheid om te rijden voor een goede startpositie voor seizoen 2022, anderzijds om te vermijden dat er op het einde van het jaar een (te) grote herverdeling moet plaatsvinden.     Ook met sommige gele nummers zal overleg zijn als blijkt dat de tijdsverschillen in hun huidige reeks veel te groot zijn.