Afwerken seizoen 2020

Gisteren zijn er tijdens de veiligheidsraad nog enkele versoepelingen aangekondigd die meer dan waarschijnlijk tegen augustus nogmaals versoepeld worden.   Eerder deze week hebben we nogmaals contact gehad met de VWB omtrent alle maatregelen die genomen dienen te worden door de organisatoren en deelnemers om alles vlot en veilig te laten verlopen.

Hoe alles praktisch in zijn werk gaat gaan we meedelen van zodra alles is goedgekeurd door de betrokken instanties en lokale besturen.  Je gaat je vrijwel zeker voor elke wedstrijd op voorhand moeten inschrijven, maar we zijn nog even aan het bekijken hoe we dit kunnen uitwerken.

We hebben de voorbije weken/maanden zeer veel vragen gehad over hoe het seizoen verder gaat afgewerkt worden en hebben ondertussen een besluit genomen. We hebben getracht om zoveel mogelijk met iedereen rekening te houden maar toch ervoor te willen zorgen dat de sportieve uitdaging er nog steeds is.  Bovendien willen we ook even benadrukken dat veiligheid (en ontspanning) primeert en we niemand willen verplichten om deel te nemen als hij/zij dat niet wenst gezien de omstandigheden.  Er resteren (voorlopig) nog 10 wedstrijden, omdat dat te weinig is om een juiste herverdeling/klassement te maken is er het volgende beslist:

  1. Er gaat wel degelijk nog een algemeen (fun)klassement zijn voor de renners & teams.  De overige klassementen worden geschrapt owv te weinig wedstrijden.   Voor de trouwe deelnemers hebben we ook nog een extratje voorzien (meer info volgt)
  2. We gaan niemand verplichten om deel te nemen dus iedereen die voor het seizoen 2020 al een gele, blauwe of roze nummer heeft, zal – ongeacht het aantal wedstrijden hij/zij deelneemt – volgend seizoen (2021) ook recht hebben op een gele, blauwe of roze nummer. Je dient volgend jaar wel opnieuw een nummer aan te vragen.
  3. Er zal ook dit jaar een herverdeling plaatsvinden maar – in normale omstandigheden – gaat dit enkel over de witte nummers gaan.
  4. Witte nummers zullen doorheen het seizoen moeten opgaan op basis van hun uitslagen/rondetijden
  5. Witte nummers kunnen in aanmerking komen voor een geel/blauw/roze nummer volgend jaar, weliswaar onder strikte voorwaarden.  Deze voorwaarden delen we nog mee van zodra we dit verder hebben uitgewerkt omdat we op 10 wedstrijden nog niet iedereen in de juiste reeks hebben zitten.
  6. De eerste 2 wedstrijden wordt gestart volgens nummer, vanaf de 3de wedstrijd volgens het regelmatigheidscriterium
  7. De laatste wedstrijd gaat een gewone wedstrijd worden, er gaan dus geen “nieuwe” renners mogen deelnemen (owv COVID-19 maatregelen)

We hopen uiteraard dat deze maatregelen slechts éénmalig zijn en dat we vanaf volgend jaar opnieuw een normaal seizoen kunnen afwerken met nog een aantal nieuwe wedstrijden en nieuwigheden op het programma.